hatha yoga

Alles over Hatha Yoga

Meer souplesse, kracht en in balans leren leven? Dan is yoga ideaal. Er zijn echter veel yoga-stijlen. Hier vertellen we je alles over wat je moet weten over hatha yoga. Heb je interesse in yoga? Dan ontdek je algauw dat er veel verschillende vormen van yoga zijn. Welke soort yoga moet je nu kiezen? Een van de benamingen die je vaak tegenkomt, is ‘hatha yoga’. Wat houdt dit precies in? Is het misschien iets voor jou? We helpen je hier om dit te ontdekken, door je kennis te laten maken met de belangrijkste basisprincipes van deze vorm van yoga.

Hatha yoga: lichaam, adem en geest leren beheersen

Het belangrijkste doel van hatha yoga is leren om lichaam en geest te beheersen. Je manier van ademen is daarvoor heel belangrijk. Bovendien mogen we stellen dat hatha een zeer complete vorm van yoga is. Veel andere yogastijlen zijn hiervan afgeleid. Binnen de hatha yoga is er aandacht voor zowel het fysieke als het emotionele, mentale en spirituele aspect van het menszijn.

Het woord ‘hatha’ kunnen we opdelen in ‘Ha’, waarmee de zon wordt bedoeld en ‘tha’, waarmee de maan wordt aangeduid. De zon wordt daarbij geassocieerd met het actieve, het mannelijke en yang. De maan wordt geassocieerd met het kalme, het vrouwelijke en yin. Deze energieën kom binnen deze yogastijl op verschillende manieren tot uiting. Read More

sixpack

Hoe kan ik een sixpack krijgen?

Of u het nu voor de dames, voor de heren of voor uzelf doet; bijna iedereen zou wel een sixpack willen. Eigenlijk is het een verzonnen naam om de zichtbare spieren op de buik te benoemen. Bij een sixpack hebt u eigenlijk zes vierkanten op uw buik die allen gespierd zijn. Als er geen vet overheen zit, dan is het sixpack al zichtbaar. Maar als u wilt dat uw sixpack nog gespierder is, dan moet u er wel wat voor doen. Wij vertellen u wat u moet doen om een sixpack te krijgen in de volgende alinea’s. Read More

hipste sporten

De hipste sporten van 2021 voorgesteld!

Nu de maatregelen lijken te versoepelen, is het de hoogste tijd om die extra corona kilo’s achter ons te laten. Als we dan toch met z’n allen massaal aan het sporten gaan, dan doen we dat maar beter in stijl. Wie helemaal hip wil zijn, kiest in 2021 één van volgende sporten. Read More

Vanessa Selbst is een zuur vrouwke

Als Vanessa Selbst een potje verliest dan ontploft ze nogal snel. Het spijtige is dat ze het nooit met veel stijl doet, en dat ergert me vaak nogal hard. Hierboven kan je alvast zien dat ze redelijk irritant kan zijn aan de pokertafel, hoe goed ze misschien ook mag zijn.

Dit wordt toch een moeilijk jaar…

kontje lierseIk haat het als ik ongelijk krijg, en voorlopig lijk ik het te krijgen, als je kijkt naar de titel van mijn laatste post.

Ik liet me als supporter een beetje wegslepen door de eerste drie punten van het seizoen die we thuis haalden tegen Oostende. Dan begin je al snel te dromen van meer natuurlijk, maar veel meer hebben we nog niet te zien gekregen. Meer nog, die ene wedstrijd was goed voor drie keer zo veel punten als de 5 wedstrijden die er na volgden, waardoor we na 6 wedstrijden slechts 4 punten hebben.

Het ergste is vooral dat we in die 6 wedstrijden eigenlijk al speelden tegen al de andere ploegen die an sich mee zouden dingen voor die laatste plaatsen. Met Moeskroen (-Peruwelz, maar gewoon Moeskroen klinkt veel beter), Waasland-Beveren, Oostende en Charleroi hebben we vier ploegen gehad waar we punten moesten tegen halen en 3 op 12 is dan zeker niet voldoende er tegen…

Prima start voor Lierse, dit komt goed!

LierseVééééél te lang geleden dat ik het nog eens over de voetbalploeg naar mijn hart, Lierse, heb gehad. Maar ja, het was ook rustig natuurlijk tijdens de zomer en de meeste focus lag uiteraard op het WK waar onze Belgen het uiteindelijk toch niet zo slecht hebben gedaan.

Na een redelijk veilig seizoen vorig jaar (maar daarmee is dan ook ALLES gezegd) geloof ik er toch wel in dat we beter kunnen doen dit jaar. Nu niet dat we kampioen gaan spelen (zal wel weer voor Anderlecht zijn I guess?) maar linkerkolom zou al heel mooi zijn. En het belangrijkste vind ik vooral dat we goed voetbal te zien krijgen en dat de sfeer in ons stadion (zoals altijd) goed blijft!

Deze zondag wacht wel Club Brugge bij hen thuis… Volgens de bookmakers gaat Club Brugge quasi altijd winnen (ze krijgen een odd van 1.23 wat wil zeggen dat als je er 100 euro op zet je slechts 23 euro netto winst zou kunnen maken), maar dat moet nog altijd bewezen worden natuurlijk! De eerste wedstrijd wonnen we in ieder geval al vlot van Oostende dankzij Keita, dus de hoop is er wel!

In ieder geval, ik bereid me alvast voor op het feest volgende zondag in Brugge!

EK 2012: booooriiiiiing…

EK 2012Dit was niet eventjes het saaiste EK ooit zeker? Voor zij die alleen de finale hebben gezien: zwijgen, want die was echt niet representatief voor de voorrondes! De Nederlanders direct naar huis, met 0 op 3 dan nog wel! Kan je bezwaarlijk boeiend noemen… Verder waren de wedstrijden waar ik veel van verwachtte echt oersaai en uitlopend in penalty’s! Die penaltyreeks met Engeland, pfff… Penalty’s geven in niets weer hoeveel moeite een ploeg heeft gedaan om het te halen. Daar zouden ze toch echt iets beters op moeten vinden. Aantal schoten op doel bvb, of balbezit, of weet ik veel. Maar penalty’s zijn saai. Punt.

En behalve die ergernis was er natuurlijk ook Frank Raes. Het is zeker niet mijn grootste vriend. Ik denk dat het probleem is dat hij bij de radio is begonnen, en daardoor denkt dat hij de luisteraars nog echt elke seconde moet toespreken, maar dat is voor tv ook echt niet nodig. Zijn “oh oh oh” en “binneuhhhh”, serieus, ik krijg het daar toch wel een heel klein beetje van.

Een mens zou denken dat ik niets leuk vond aan het eK dit jaar maar dat is natuurlijk niet waar. Er waren pintjes, chips, en natuurlijk de sfeer van naar de voetbal kijken. Ons pa kijkt elk jaar mee, en dat is eigenlijk wel gezellig. Op vlak van voetbal kom ik met ons pa wel heel goed overeen. Ik denk dat als ik later alleen of samen woon, dat ik voor WK’s en EK’s nog altijd naar huis ga gaan, gewoon voor de sfeer. (En ons mama haar goed potje met eten…)

Play offs zijn gestart!

Het was een spannend voetbalweekend. De play offs zijn begonnen en hoewel mijn hart natuurlijk bij Lierse ligt, volg ik toch ook de andere clubs een beetje. Iedereen was tegen de competitiehervorming gekant, ik ook, maar tegelijk zorgt het toch ook voor wat extra spanning gedurende de laatste weken – dat is zowat het enige positieve dan. ‘t Is nu zo, ik kan toch moeilijk blijven zagen he?

Toch wel verschieten bij Anderlecht – Kortrijk: gelijkspel. De eerste uit de reguliere competitie die het niet kan halen van de zesde. Bizar, maar ook wel typisch Anderlecht. “Hoogmoed komt voor de val” is een gezegde dat ik toch al enige jaren met hen associeer. Alsof die mannen daar denken: “oooh, ‘t is maar tegen de nummer zes”. Je ziet!

Westerlo is toch wel aan een relatief goed seizoen bezig en won met 3 – 2 van STVV. Ze zitten niet goed in hun vel bij STVV, dat helpt misschien wel. Maar het is wel fijn om te zien dat een sympathiek ploegje als Westerlo er terug staat.

Topweekend voor Club Brugge en AA Gent, die respectievelijk Genk en Standard met een 0 op het scorebord lieten zitten. Brugge komt zo in het klassement samen met Anderlecht aan de leiding. Gent zet zich vrolijk derde.

En Lierse? Die gaven zaterdag een mooie voorsprong uit handen, vier minuten voor het einde. Frustratie alom bij mij natuurlijk. Meestal ga ik niet kijken naar uitwedstrijden maar OH Leuven is nu nog niet onoverkomelijk ver. En echt, ik was mij al op een feestje aan’t voorbereiden… Zo zo erg. Ach, we blijven er staan natuurlijk. Volgende keer beter!