Interessante industrieën voor investeerders in 2014: elektrische sigaretten, 3D printen en chemie!

2014 is al weer drie maanden bezig (de tijd gaat zo snel!!) en de kranten staan er dagelijks vol van: de nieuwe snufjes – of industrieën zoals je weleens leest – van 2014. Elektrische sigaretten, 3D printen en chemie: de interessante pistes voor investeerders. Dus voor de investeerders onder ons: jullie weten wat je te doen staat!

e-sigaretWe zullen beginnen met de elektrische sigaretten. Voor zij die het nog niet wisten: een echte sigaret is schadelijk voor onze gezondheid, de prentjes op de verpakking spreken vaak boekdelen. Nu heeft die elektrische sigaret wel heel wat voordelen voor ons in petto: geen stinkende adem en kleren meer, geen gele tanden en vingers en vooral: geen vieze en overladen asbakken meer op de terrassen binnenkort! Ok, het vergt een kleine investering bij aankoop, maar dat is een peulenschil vergeleken met de kostprijs van een pakje sigaretten op lange termijn! De industrie is enorm aan ‘t groeien in de VS en Europa volgt op korte afstand. Ook in België beginnen de elektrische sigarettenwinkels te verschijnen, dus investeren nu het nog goedkoop is is de boodschap!

3d printerOok het 3D printen is hot vandaag de dag en dat is niet zo verwonderlijk. Je kunt er namelijk alles mee creëren! Niet alleen spreekt men over het 3D printen van voedsel en protheses (halleluja voor de hongerigen en gehandicapten), maar ook over fantasietjes en hebbedingen. Wat had je bijvoorbeeld gedacht van funky brilletjes, van een nieuwe knoop voor uw hemd of van een bloempot? Alles kan! Vooral de medische en industriële toepassingen zijn enorm interessant voor investeerders. Zorg ervoor dat je breed mikt op bedrijven die hierop focussen, want de grote groei zit volgens mij daar! Meer info? Check deze geweldige site zeker!

En dan last but not least: de chemie! Wil je slim investeren, dan ben je in deze industrie zeker aan het goede adres. Chemie is de toekomst en lijkt de crisis stilaan achter zich te laten. Goed voor de investeerders, want groei en minder faillissementen zijn de voorspellingen in 2014!

Het was een goed jaar voor de aandelenbeleggers!

Het nieuwe jaar, 2014 ondertussen al, is weer van start gegaan en iedereen hoopt op een financiële heropleving van Europa. De kranten staan er vol van, de opiniepeiligen peilen er van uit ook op ons televisiescherm wenst men een gelijkaardig verlangen. Maar, vraag ik me af, was 2013 dan zo’n slecht jaar? Voor de beurzen en aandelenbeleggers, was het voor hen zo’n desastreuze periode?

stock marketWant van bij de start van 2013 waren er al langs alle kanten pessimisten aan het woord die de financiële markt volledig de dieperik in boorden. Ze zeiden dat de centrale banken ons financiële stelsel compleet naar de vaantjes hadden geholpen en bovendien kwamen de appreciaties op de beurzen helemaal niet meer overeen met de werkelijkheid.

En bovendien werd er gefluisterd dat de schulden van Europa hoog zouden oplopen, dat Japan zijn economie niet meer op de rails zou krijgen en dat China’s economie op het punt stond te crashen. En hierbij komt nog eens dat de centrale bank van Amerika onverantwoord geld zou blijven drukken en zo bijgevolg een ongeziene inflatiegolf zou veroorzaken.

Read More

Dividend ontvangen en aandelen verkocht

Een tijdje geleden had ik al een post geplaatst waarin ik vertelde dat ik aandelen van de KBC had gekocht. Wel nu hebben ze goed opgebracht! Vorige week betaalde KBC divident uit (een jaarlijks bedrag om de aandeelhouders te plezieren) en daar bovenop waren de aandelen enorm hard gestegen. KBCAls ik alles optel heb ik zo’n 40% winst met mijn KBC aandelen. Nu ik de aandelen verkocht heb is de winst ook effectief, want ik heb nog een aantal keer gedacht dat ik veel winst had en de volgende dag zakte ze in elkaar. Ik zou eigenlijk wat vaker naar de mama en de papa moeten luisteren want het is dankzij hun advies dat ik zoveel centjes meer heb…

Nu weet ik wel niet wat ik met mijn winst moet doen. Iets nieuw kopen voor mezelf of terug beleggen in ander aandelen? Eigenlijk wel leuk zo spelen op de beurs! Ik heb al eens gekeken naar de aandelen van GDF Suez of Philips in Nederland, maar eigenlijk is dat ook maar een gokje van mezelf en op advies van het internet en van mijn kameraad Luk

Nieuwe frans euromunt is overly manly man

PierredeCoubertin EuroVandaag was ik op zoek naar de nieuwe euromunten voor het jaar 2013. Elk jaar maken verschillende landen een herdenkinsmunt met een speciaal moment in de geschiedenis van dat land. overly manly manLanden zoals Duitslands zijn voorspelbaar voor de komende jaren maar voor vele andere is het afwachten van wat ze dit jaar zullen uitbrengen. Toen ik naar de herdenkingsmunt van Frankrijk (zie foto links) moest ik direct denken aan de “overly manly man” (zie foto rechts) die je wel vaker op het internet terug vindt. Het is zeker geen identieke vergelijking maar het is de enige afbeelding op het internet van die tijd die ik ken. Eigenlijk vind ik de snorren van die tijd geweldig! Die over manly man is gewoonweg een overdrijving van mannen van die tijd die sterker waren en minder een watje zoals de meeste nu ^^.

Het zal nog wel een tijdje duren eer ik de munt in mijn bezit heb. Franse munten zijn zeker niet moeilijk om te verkrijgen maar het duurt altijd wel een tijdje voordat ze in België terecht komen. De meest gemakkelijke munten om te vekrijgen zijn die van Nederland en nadien die van Duitsland. Die van Nederland zijn meestal nogal saai maar die van Duitsland zijn zeker een mooie verzameling! De gewone duitse euromunten zijn niet speciaal maar de herdenkingsmunten hebben de gewoonte om elk jaar een munt te slaan in een thema van een van de deelstaten.

10 Jaar Euro herdenkingsmunt is wel nice!

De euro bestaat dit jaar 10 jaar. Dat moet gevierd worden met een speciale munt! Ik ben er zelf niet zo erg mee bezig, toch niet meer. Toen de euro net werd ingevoerd, was ik nog een jonge snotneus. Ik heb me toen wel eventjes geamuseerd met het verzamelen van zo’n munt uit elk land.herdenkingsmunt Ongetwijfeld hebben veel van mijn leeftijdsgenoten zich daar ook nog mee beziggehouden. Ik denk dat die nog wel ergens moeten liggen thuis.

Waar is de tijd zeg, de euro. Ik weet nog dat ik in het begin echt veel moeite had, zoals iedereen waarschijnlijk, en toch nog makkelijk een jaartje omrekende naar Belgisch geld. Nu is het al zo ver dat als iemand die al wat ouder is verwijst naar iets in Belgische franken, ik al niet meer weet hoe ik nu weer moet omrekenen naar euro. Zeker voor grote bedragen. 🙂

‘t Is wel een mooie, die nieuwe herdenkingsmunt. Er zijn er blijkbaar nog al verschillende geweest maar dat is aan me voorbij gegaan. Ook in België alleen zijn er een paar speciale munten uitgebracht, met beeltenissen van onder andere het atomium. Het is door recent iets te zien op tv over de munt dat het kind in mij weer wakker werd gemaakt, hehe.

Grappig weetje: in Nederland zijn er 5 en 10 euro stukken. Je mag daarmee betalen maar alleen in Nederland zelf. Ik heb er zo in ieder geval nog nooit eentje gezien!

Aandelen gekocht

get it onOnlangs heb ik paar aandelen gekocht van de KBC omdat mijn ouders en andere maar blijven zeggen dat die zo laag gewaardeerd staat. Nu ik heb de kans genomen en van het eerste moment zat ik al zak en as, een daling van 3% … verdomd dacht ik! Ik heb men geld dan maar wat laten staan en al een geluk want de dagen erna een paar keer groen gezien en ik ben nu toch zo’n 150€ rijker!