10 Jaar Euro herdenkingsmunt is wel nice!

De euro bestaat dit jaar 10 jaar. Dat moet gevierd worden met een speciale munt! Ik ben er zelf niet zo erg mee bezig, toch niet meer. Toen de euro net werd ingevoerd, was ik nog een jonge snotneus. Ik heb me toen wel eventjes geamuseerd met het verzamelen van zo’n munt uit elk land.herdenkingsmunt Ongetwijfeld hebben veel van mijn leeftijdsgenoten zich daar ook nog mee beziggehouden. Ik denk dat die nog wel ergens moeten liggen thuis.

Waar is de tijd zeg, de euro. Ik weet nog dat ik in het begin echt veel moeite had, zoals iedereen waarschijnlijk, en toch nog makkelijk een jaartje omrekende naar Belgisch geld. Nu is het al zo ver dat als iemand die al wat ouder is verwijst naar iets in Belgische franken, ik al niet meer weet hoe ik nu weer moet omrekenen naar euro. Zeker voor grote bedragen. 🙂

‘t Is wel een mooie, die nieuwe herdenkingsmunt. Er zijn er blijkbaar nog al verschillende geweest maar dat is aan me voorbij gegaan. Ook in België alleen zijn er een paar speciale munten uitgebracht, met beeltenissen van onder andere het atomium. Het is door recent iets te zien op tv over de munt dat het kind in mij weer wakker werd gemaakt, hehe.

Grappig weetje: in Nederland zijn er 5 en 10 euro stukken. Je mag daarmee betalen maar alleen in Nederland zelf. Ik heb er zo in ieder geval nog nooit eentje gezien!