De hipste sporten van 2021 voorgesteld!

Nu de maatregelen lijken te versoepelen, is het de hoogste tijd om die extra corona kilo’s achter ons te laten. Als we dan toch met z’n allen massaal aan het sporten gaan, dan doen we dat maar beter in stijl. Wie helemaal hip wil zijn, kiest in 2021 één van volgende sporten.

padelPadel: Het nieuwe tennis.

De raketsport die meer en meer aan populariteit wint, is zonder enige twijfel padel. Nog nooit van gehoord? We kunnen deze sport het best omschrijven als een mix tussen tennis en squash. Kenmerkend zijn de rackets die verschillen naar gelang het niveau van de spelers. Bij padel speel je de bal over het net, zonder eerst één van de wanden te raken. Het doel is het uitschakelen van je tegenstander door er voor te zorgen dat hij de bal niet kan terug slaan. Bereid je voor op lange rally’s en een dosis tactiek. Mijn vriend Tim bouwde recent zelfs deze nieuwe site over padel om mensen nog meer excited te krijgen over deze leuke sport!

Hoelahoepen: Het kind in jezelf trakteren.

Hoelahoepen is enkel voor kinderen? Die stelling gaat anno 2021 niet meer op. De hoelahoep is de ideale manier om heel wat verschillende spieren te trainen. Bovendien is het een leuk tijdverdrijf dat niet meteen als sporten aanvoelt. Je taille omvang doen afnemen en je conditie trainen was nog nooit zo fijn. Muziekje op en draaien met de heupen. Bovendien hoef je voor deze sport het huis niet uit. Een hoelahoep gebruik je ook eenvoudig in eigen tuin of woonkamer.

golfGolf: Decadente social distance.

De tijd dat golfbanen voorbehouden waren voor de zakenman op leeftijd is voorbij. Tegenwoordig vinden we er mensen van alle leeftijden en achtergronden terug. De voorbije pandemie deed nog een extra duid in het zakje. Sportief bezig zijn, genieten van de frisse buitenlucht, sociaal contact en ondertussen toch de nodige afstand bewaren?

Gooi je al die eisen samen dan kom je al snel tot de conclusie dat golf de ideale sport is. Heel wat mensen vonden de voorbije maanden dan ook de weg naar de golfclub. En de hype lijkt nog niet meteen voorbij. Kies je voor deze decadente sport, dan sla je de bal zeker niet mis.

Yoga: Lichaam en geest in balans.

Wie in deze gehaaste maatschappij zoekt naar manieren om te ontspannen, wendt zich tegenwoordig tot yoga. Yoga is meer dan een sport. Het is een manier om de stress en chaos van het dagelijks leven te verwerken en op zoek te gaan naar innerlijke rust. Naarmate de maatschappelijke druk groter wordt, wint ook yoga ontzettend aan populariteit. En er is meer! Het is immers wetenschappelijk bewezen dat Yoga heel wat voordelen biedt voor zowel je mentale, als je fysieke gezondheid. Tijd om die poses massaal in te oefenen dus.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *