Het was een goed jaar voor de aandelenbeleggers!

Het nieuwe jaar, 2014 ondertussen al, is weer van start gegaan en iedereen hoopt op een financiële heropleving van Europa. De kranten staan er vol van, de opiniepeiligen peilen er van uit ook op ons televisiescherm wenst men een gelijkaardig verlangen. Maar, vraag ik me af, was 2013 dan zo’n slecht jaar? Voor de beurzen en aandelenbeleggers, was het voor hen zo’n desastreuze periode?

stock marketWant van bij de start van 2013 waren er al langs alle kanten pessimisten aan het woord die de financiële markt volledig de dieperik in boorden. Ze zeiden dat de centrale banken ons financiële stelsel compleet naar de vaantjes hadden geholpen en bovendien kwamen de appreciaties op de beurzen helemaal niet meer overeen met de werkelijkheid.

En bovendien werd er gefluisterd dat de schulden van Europa hoog zouden oplopen, dat Japan zijn economie niet meer op de rails zou krijgen en dat China’s economie op het punt stond te crashen. En hierbij komt nog eens dat de centrale bank van Amerika onverantwoord geld zou blijven drukken en zo bijgevolg een ongeziene inflatiegolf zou veroorzaken.

Read More