Coole munt!

Dit weekend had ik nog eens een coole munt in mijn handen! Het ging om een in 2007 uitgegeven herdenkingsmunt voor de 50ste verjaardag van het Verdrag van Rome. Als kenner (toch een beetje he?) wist ik wel van het bestaan af van deze munt, maar ik had ‘m nog nooit echt in mijn handen gehad. Mooi hoor, knappe symboliek ook. Het is spijtig dat het maar een Spaanse was. Op coole muntde Belgische staat de tekst in het Latijn, omdat we hier met die twee (eigenlijk drie) talen zitten. En de Luxemburgse moet ook cool zijn: die heeft ook nog ergens een beeltenis van de groothertog erin verstopt zitten. Dat moet daar blijkbaar.

Het was wel leuk om nog eens zo’n coole munt te zien. Dat was al weer even geleden. Het is ook wel deels mijn eigen schuld: ik heb sinds vorig jaar een kredietkaart en geef het meeste zo uit. Of gewoon met mijn bankkaart. Alleen als ik eens iets ga eten heb ik nog cash bij. Niet goed voor verzamelaars natuurlijk: de kans dat je nog eens een toffe unieke munt ziet, wordt kleiner. Zeker ook als je naar het buitenland gaat gebruik je vooral je kredietkaart om geld uit te geven. Is ook veel veiliger natuurlijk. Maar zo krijg je niets tofs meer in handen, dat is zeker een feit.

Mijn nonkel heeft een krantenwinkel en die speelde me ook al eens leuke munten door. Maar dat is ook al heel lang geleden. Zelfs voor de krant is er een kaart. (Of Proton. Nooit begrepen.)