Antwerpen is een triestige bedoening!

Zondag hadden ik en een paar vrienden het plan opgevat om naar de kerstmarkt te gaan in Antwerpen. We wilden zondag nog snel gaan, want we gingen er van uit dat die ook ver op z’n laatste dagen zou zijn, gezien Kerstmis gepasseerd is. Een paar vrienden moesten eerst nog naar familie, dus we hadden afgesproken om half negen in Antwerpen. kerstMaar je kent dat, je moet een beetje zoeken naar parkeerplaats, en je spreekt niet helemaal goed af, en ene van het gezelschap moet nog geld halen bij een bancontact op de Groenplaats (want we vonden nergens anders ene…), en dus tegen negen uur à half tien waren we eigenlijk klaar om te gaan.

Guess what? Al die kraampjes waren al toe, behalve een enkeling, en die was al aan het opruimen. Niets smoutebollen of pannenkoeken, geen glühwein of chocomelk. (De sjalen en sloefen interesseren me zo niet.) We dachten, ach, dan gaan we gewoon iets drinken op de Grote Markt, met zicht op de kerstboom, dat is ook gezellig. Niet dus. We mochten nergens meer binnen, ze gingen allemaal sluiten, idem op de Meir. Om half tien, op een zondag in de kerstvakantie. Wtf? Is het tegenwoordig zo makkelijk om rijk te worden van de horeca in Antwerpen dat je je deur kan sluiten om half tien? Want dan wil ik ook een zaak beginnen! Of is dit nog een overblijfsel van Patrick Janssens? Dat De Wever het dan maar snel terug veranderd!

Op de Groenplaats konden we nog ergens terecht maar ook daar werd om half elf à elf gezegd dat het de laatste was… Het was lang geleden, die kerstmarkt, en het zal opnieuw heel lang duren…