hatha yoga

Alles over Hatha Yoga

Meer souplesse, kracht en in balans leren leven? Dan is yoga ideaal. Er zijn echter veel yoga-stijlen. Hier vertellen we je alles over wat je moet weten over hatha yoga. Heb je interesse in yoga? Dan ontdek je algauw dat er veel verschillende vormen van yoga zijn. Welke soort yoga moet je nu kiezen? Een van de benamingen die je vaak tegenkomt, is ‘hatha yoga’. Wat houdt dit precies in? Is het misschien iets voor jou? We helpen je hier om dit te ontdekken, door je kennis te laten maken met de belangrijkste basisprincipes van deze vorm van yoga.

Hatha yoga: lichaam, adem en geest leren beheersen

Het belangrijkste doel van hatha yoga is leren om lichaam en geest te beheersen. Je manier van ademen is daarvoor heel belangrijk. Bovendien mogen we stellen dat hatha een zeer complete vorm van yoga is. Veel andere yogastijlen zijn hiervan afgeleid. Binnen de hatha yoga is er aandacht voor zowel het fysieke als het emotionele, mentale en spirituele aspect van het menszijn.

Het woord ‘hatha’ kunnen we opdelen in ‘Ha’, waarmee de zon wordt bedoeld en ‘tha’, waarmee de maan wordt aangeduid. De zon wordt daarbij geassocieerd met het actieve, het mannelijke en yang. De maan wordt geassocieerd met het kalme, het vrouwelijke en yin. Deze energieën kom binnen deze yogastijl op verschillende manieren tot uiting. Read More