De kust: nu al boeken?

vlaamse kustBlijkbaar beginnen mensen nu al appartementen te boeken aan de kust voor volgende zomer. Mijn tante is vorig jaar verhuisd naar de kust, maar in de zomer komt ze bij mijn ouders wonen om haar appartement tijdens de boeiende zomermaanden te verhuren. Ze liet me gisteren weten dat dit jaar de verhuurperiode NU al is ingezet, en dat dat toch relatief uitzonderlijk is.

Ik ga alleszins naar Turkije volgend jaar, niet naar Oostende, Wenduine of Knokke! 🙂

Het was een héérlijke kerstvakantie!

Met spreekwoordelijke tranen in de ogen jammer ik bij mezelf dat de kerstvakantie alweer is afgelopen. Komop, geef toe, wie houdt er nu niet van deze feestelijke periode? Het staat gelijk aan feestvieren, lekkere drankjes, mooie cadeautjes en het belangrijkste van al: gezellige tijden met je familie en vrienden. Ook de afgelopen kerstvakantie liep er van over!

wellness weekendjeMisschien eerst en vooral vertellen dat deze kerst nog een tikkeltje meer onstpannen verlopen is en dit dankzij een heerlijk wellness-weekendje. Echt op en top ontspanning en plezier! Er gaat niets boven een bloedhete sauna die gepaard gaat met een ijskoude stortdouche achteraf. Het klinkt misschien allemaal heel vrouwelijk of meisjesachtig, maar probeer zelf maar eens om in alle pracht en praal onder zo’n kouder dan koude douche te gaan staan na zulke hoge temperaturen! Jullie zullen wel anders kermen achteraf…

Maar sauna’s zijn niet het enige dat ons welness-weekend te bieden had: er was een overvloed aan luxe en weldaad. Stoombaden, hammam’s, bubbelbaden, massagedouches en –stoelen en nog een heleboel meer! Om nog maar te zwijgen van al dat lekkers dat ons werd geserveerd: sappige stukken fruit, sprankelende glazen bubbels en verkwikkende diners! Ik kan niet anders dan zeggen dat ik het nieuwe jaar start met volle moed, maar toch met een tikkeltje heimwee naar de afgelopen kerstperiode.

Bovendien heb ik sfeervolle tijden beleefd met de familie. Ik heb een goede band met elk van hen en dat maakt het des te fijner om hen allemaal samen te hebben. Familie is belangrijk voor me en ik geniet er enorm van om middenin die gezellige bende te zijn. Het betekent immers een hoop gelach – tot buikpijn toe – en vele aangename gesprekken en discussies. Heerlijk gewoon om met z’n allen rondom de tafel te zitten, die gevuld is met allerlei potten en pannen lekkers. Uiteraard met een overvolle maag tot gevolg, wat zich de dagen erna natuurlijk begint te wreken. Maar… die pijnlijke buik was het meer dan waard! Toch de dag erna gaan brunchen in Zytho! Read More

Antwerpen is een triestige bedoening!

Zondag hadden ik en een paar vrienden het plan opgevat om naar de kerstmarkt te gaan in Antwerpen. We wilden zondag nog snel gaan, want we gingen er van uit dat die ook ver op z’n laatste dagen zou zijn, gezien Kerstmis gepasseerd is. Een paar vrienden moesten eerst nog naar familie, dus we hadden afgesproken om half negen in Antwerpen. kerstMaar je kent dat, je moet een beetje zoeken naar parkeerplaats, en je spreekt niet helemaal goed af, en ene van het gezelschap moet nog geld halen bij een bancontact op de Groenplaats (want we vonden nergens anders ene…), en dus tegen negen uur à half tien waren we eigenlijk klaar om te gaan.

Guess what? Al die kraampjes waren al toe, behalve een enkeling, en die was al aan het opruimen. Niets smoutebollen of pannenkoeken, geen glühwein of chocomelk. (De sjalen en sloefen interesseren me zo niet.) We dachten, ach, dan gaan we gewoon iets drinken op de Grote Markt, met zicht op de kerstboom, dat is ook gezellig. Niet dus. We mochten nergens meer binnen, ze gingen allemaal sluiten, idem op de Meir. Om half tien, op een zondag in de kerstvakantie. Wtf? Is het tegenwoordig zo makkelijk om rijk te worden van de horeca in Antwerpen dat je je deur kan sluiten om half tien? Want dan wil ik ook een zaak beginnen! Of is dit nog een overblijfsel van Patrick Janssens? Dat De Wever het dan maar snel terug veranderd!

Op de Groenplaats konden we nog ergens terecht maar ook daar werd om half elf à elf gezegd dat het de laatste was… Het was lang geleden, die kerstmarkt, en het zal opnieuw heel lang duren…

Mijn reis naar Dubai

burj al arabIk denk niet dat ik het al eens eerder had vermeld, maar heb me deze zomer samen met enkele vrienden eens goed verwend met een luxueuze vakantietrip naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Een goedkope vakantie was het niet echt, maar ik kan het toch iedereen aanraden. Dubai is echt  geweldig en men belandt er echt in een compleet andere wereld, een beetje futuristisch zelf.

We hadden ginder dan enkele kamers gehuurd in een geweldig luxueus hotel om dan in de buurt wat aan sightseeing te doen.

Onder andere de Burj Al Arab Toren moet je zeker eens gezien hebben. Deze toren is eigenlijk een 7* hotel en staat bekend als één van de duurste hotels ter wereld (het was dus niet daar waar we logeerden :)). Het hotel bevindt zich zelfs op een compleet eigen eiland en is enkel te bereiken via een speciaal daarvoor gemaakte brug. Graaf se!